Végtelenül Nő

Adj, hogy mások is adhassanak

Te mit szólnál, ha a karácsonyfa alatt idén könyv, parfüm, borotva és konyhai robotgép helyett egy adománykártya lenne?  Ha a szeretetteid az összeget, amelyet neked szántak csecsebecsére, inkább jótékony célokra áldoznák.  Ennyi lenne a kártyán rajta: “Szívem,  a nevedben 5000 forintot adományoztam egy állatmenhelynek/hajléktalan otthonnak /kórháznak stb”. Furán hangzik? Advent tájékán felszaporodnak az adakozni vágyók… Tovább »

A szivárványon túl

A napokban elöntötték a közösségi oldalakat a szivárványos fotók. Pár napja az amerikai Legfelsőbb Bíróság ugyanis zöld utat engedett a melegek házasságának szerte az Államokban. A Facebook pedig úgy gondolta megünnepelni ezt a döntést, hogy kreált egy toolt, amelynek segítségével a felhasználók a profilképüket szivárványossá varázsolhatják. Ez is egy fajtája a szolidaritásnak. De szerintem sokkal… Tovább »

Mire tanítanak más kultúrák ünnepei?

Az ünnep a lélek desszertje. Ösztönös erő hajtja az embert, hogy megmerítkezzen az ünnepnapok színes, meghitt és felemelő érzésvilágában. Nincsen civilizáció ünnep nélkül. Ez talán az egyik legősibb emberi tulajdonság: összejönni, együtt lenni, (meg)emlékezni, szórakozni, közösen enni. Jelentős összetartó erő. A szociológus Émile Durkheim, így fogalmazta meg: “ha összegyűlnek az emberek, közeledésükből elektromosságféle keletkezik, melytől… Tovább »

Húsvéti megvallás

Határozottan szeretem a Húsvétot. Sokkal fenségesebbnek, misztikusabbnak és egyben emberközelibbnek érzem, mint a Karácsonyt. Kevésbé rohanós, kevésbé anyagias, kevésbé megőrülős. Sokkal inkább befelé fordulós és megtisztulós.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!