Végtelenül Nő

“Nem éreztem magam nőnek, alkalmatlannak tartottam a testem a teherbeesésre” – PCOS és a gyermekáldás

„Hét évig hallgattam, hogy nekem soha nem lehet természetes úton gyerekem” – meséli Lilla (29), akit a húszas évei elején diagnosztizáltak inzulinrezisztenciával és PCOS-sel. Ma már azonban boldogan tartja karjában pár hetes gyönyörű kisfiát. A gyermekáldáshoz végül nem volt szükség mesterséges beavatkozásra. De kitartásra annál inkább. A policisztás petefészek szindróma (PCOS) egy komplex anyagcserezavar, amely… Tovább »

Szégyelltem, hogy nővé érek – történetek a menzeszről (2. rész)

A nők ügyes taktikával húzzák csőbe a pasikat. Szexisnek, vonzónak és jól ápoltnak mutatják magukat, holott havonta véreznek rendszeresen, napokon át. Gusztustalan? Ez a természet rendje. A menstruáció elrejtése azonban nem kevés odafigyelést és előkészületet igényel. Az előző bejegyzésemben néhány nőtársam már mesélt arról, milyen emlékeik vannak az első vérzésükről. Most is hoztam történeteket, amelyekből… Tovább »

“Ugyan… semmit sem tettem, csak épp megtörtént velem” – történetek a menzeszről (1. rész)

A menstruáció női ügy. Ősidőktől fogva cipeljük magunkkal a havi bajt, ezt a sorsot, amely nőiségünk eszenciája. Hiába öntik el a médiát a tiszta, száraz érzés-reklámok, keveset beszélünk róla, próbáljuk leplezni, hogy havonta egyszer napokon keresztül vérzünk. Pedig ahány nő, annyi menstruáció. Nincs két egyforma történet. Olvasóim és bloggertársaim megosztották velem az élményeiket. Pletyizzünk hát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!