Végtelenül Nő

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Tavalyhoz képest…

A mórok meséje Andalúziában Az eheti VKP poszt témája visszarepít engem egy csodálatos helyre, az Alhambra palotába.  Tavalyhoz képest ugyanis most a budapesti kis lakásomban ücsörgök, miközben egy éve ilyenkor a granadai várkomplexum gyönyörű folyosóit és kertjeit jártam. Alhambra… mintha csak a szél suttogna lágyan a fülembe. Alhambra… tűzes lovak patajának hangja verődik vissza a… Tovább »

Színes számok, hangos betűk – az élet szineztéziásként

A számsorok és a betűk számodra többek egyszerű adatnál? Látod a zene hangjait? Hallod a szagokat? A szineztéziás embernek nincs szüksége tudatmódosító szerekre, hogy mindezeket érzékelje. Kiskorától fogva igen komoly asszociációi vannak a számokkal, betűkkel, hangokkal, szagokkal vagy akár formákkal kapcsolatban. A 2 mindig rózsaszín, az B betű fiatal fiú, a palacsinta illata pedig indigó… Tovább »

Mindenhol felkel a nap! – bensőséges képek Afrikából és Iránból

Magyarként biztosan sokan láttuk már annak az amerikai kvízműsornak egy részletét, ahol egy fiatal lány meglepődik, hogy Európa nem egy ország, hanem egy kontinens. Majd azt hiszi Budapesten franciául beszélnek, végül a műsorvezető is kedélyesen röhögcsél azon, hogy “Hungary, like I am hungry” (jó, hát valóban viccesen hangzik kicsiny országunk neve angolul)…  Jómagam is találkoztam… Tovább »

Hétköznapi tárgyak: nézd más szemmel!

Van egy zseniális grafikusművész Christoph Niemann, akit nemrég fedeztem fel. Bárhol, bármikor, bármilyen tárgyat kifordít a maga egyéni látásmódjával, és egy olyat rajzol sebtiben, hogy csak tátod a szádat: hogyan volt képes meglátni ebben a lehetőséget?! Nem is elemezgetném hosszasan miért is csalnak mosolyt az arcomra ezek a képek, hiszen magukért beszélnek. Voálá:    … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!