Végtelenül Nő

A generáció, aki tudja, hogy senki sem várja őt a munka világában

Kicsit már elegem van a Y generáció témaköréből. Én nem akarok az az ipszilon lenni, akiről a sajtóban olvasok. Erről a témáról mindenféle butaságot hordanak össze – mondja Emmanuelle Duez, francia vállalkozó, innovátor.  Az agilis harmincas hölgy több startupot is alapított az elmúlt években, amelyek fókuszában az emberi tőke áll (The Boson Project, WoMen’Up) …. Tovább »

Mi a nő szerepe a társadalomban?

Önmegvalósítás a szülés által, anyaság, gondoskodás a családról, háttérmunkák elvégzése, otthon csinosítása, lágyság, érzelmesség megélése a férfi helyett? Az elmúlt hetekben a sajtó hangos volt a női “princípiumtól”, a “gender-őrülettől” és a női önmegvalósítás “legmagasabb fokától”.  De mégis mi a nő szerepe? Előre le fogom lőni a poént: semmi. Pontosítok. Nincsen konkrét, meghatározott szerepe. Ahogy… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Álomélet, álommunka

Az álommunka nem munka. Hanem maga az élet, az álomélet.   Az álommunka rugalmas. Ha akarsz 7-re jársz be, ha akarsz 1-re. Ha úgy tetszik otthonról dolgozol, ha éppen társaságra vágysz, akkor az irodából, a kávézóból vagy a plázsról.  Az álommunka kreatív. Nem nyolcórás, irodában ülős, adminisztratív, monoton munka. Irigylem az írókat, költőket, zenészeket, tudósokat,… Tovább »

Szédülés, amikor a tested megálljt parancsol

Egyik nap arra ébredtem, hogy forog velem a szoba. Úgy éreztem, mintha mozogna a szekrény az ágyunk mellett. Behunytam a szemem. Hátha csak még kómás vagyok, és nem tértem teljesen magamhoz. Újra kinyitottam, továbbra is forgott minden. Körbe-körbe. Állítsa le valaki – gondoltam kétségbeesetten. Felültem az ágyon, eszembe jutott, hogy néhány éve volt már hasonló…. Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Meg lehet-e élni a blogolásból?

  A {Vigyázz! Kész! Posztolj!} ezen a héten azt feszegeti, hogyan jár együtt a megélhetés és a blogolás. Elöljáróban annyit, hogy eredetileg meg sem akartam írni ezt a posztot. Nem tűnt különösebben izgalmas témának, és úgy éreztem, nem is tudnék semmi okosat írni, nem vagyok befutott blogger, aki hasznos tanácsokkal tudna szolgálni. Aztán mégis elkezdett… Tovább »

Emancipáció: tényleg szembe pisilünk a széllel?

Egy hónapja tán, hogy az nlcafe.hu kirakott egy kérdőívet, azt hiszem a nők helyzete és jövője volt a téma: milyen Magyarországon nőnek lenni, mik az álmaid, mennyi idő jut saját magadra, hogyan képzeled el magad 10 év múlva, mik a prioritások az életedben stb. Elkezdtem kitölteni, jó bulinak indult. Gondoltam, nekem, az öntudatos nőnek meg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!