Végtelenül Nő

Az öltönyös férfi

  Ül a sztárbákszban, görnyedve helyezi könyökét térdére. Öltönyös férfi, maga sem érti, miért vett egy kis csokor rózsaszín rózsát.   Várja a múzsát, issza a láttét, a bögrén a neve: Te Balek.     Napbarnított, határozott arca most kissé gondterhelt, ijedten néz maga elé: nem fog már jönni, hiába a rózsa.   Ül tovább… Tovább »

Az Álmodó-klán

Bálint kopogó léptek zajára riadt fel. Nyikorgott a padló, nyílt az ajtó, és a kis húga egy szempillantás alatt bevetette magát bátyja ágyába. Megint rosszat álmodott – gondolta magában a fiú. Erősen magához húzta Rózsikát, és puszit nyomott a homlokára. Hosszú percek teltek el, mire a lány suttogva megszólalt. – Apussal voltam a háborúban. Nagyon… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Fóbiák

Bár a szó szoros értelmében nem rendelkezem semmilyen fóbiával, mégis a héten volt egy fura élményem. Egyik barátnőm kitalálta, hogy menjünk el egy kiszabadulós játékra. Először igent mondtam, majd az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy riadalmat érzek a szabadulós szoba gondolatára. Én egyértelműen nem akarok menni. Abban a minutumban kapnék pánikot, amikor ránk zárnák az… Tovább »

Aranyszemű és Csipet király

Pünkösd napja volt. A friss, májusi délelőttön Bálint édesanyjával és két testvérével éppen a templomba igyekezett. Reggel a fiú húga, Rózsika a tehénfejés közben rosszul lett: leájult a sámliról. Még szerencse, hogy Bálint éppen a nyulait etette, és a kislány közelében volt. Emlékezett, hogy mit kell ilyenkor tenni – az iskolában jártak előző évben ápolók, akik… Tovább »

Az aranyszemű színre lép

– Bácsi! Merre lakik az aranyszemű? – a kisfiú esdekelve nézett az öregúrra. Bálint bácsi éppen hazafelé tartott, már nyitotta ki a bérház ódon kapuját, amikor a cigány fiú kérdése megállította. Először azt hitte, csak odaképzelte a fiúcskát. Mióta a felesége meghalt, gyakran megesett vele, hogy olyasmit lát, hall, ami csak ez elméjében létezik. De… Tovább »

Hétköznapi tárgyak: nézd más szemmel!

Van egy zseniális grafikusművész Christoph Niemann, akit nemrég fedeztem fel. Bárhol, bármikor, bármilyen tárgyat kifordít a maga egyéni látásmódjával, és egy olyat rajzol sebtiben, hogy csak tátod a szádat: hogyan volt képes meglátni ebben a lehetőséget?! Nem is elemezgetném hosszasan miért is csalnak mosolyt az arcomra ezek a képek, hiszen magukért beszélnek. Voálá:    … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!