Végtelenül Nő

Brüsszel nem adhatja fel!

Könnybe lábadt szemmel nézem a brüsszeli terrortámadásról szóló híradásokat és képeket. Üvölteni volna kedvem. Ezeken a helyeken számtalanszor jártam. A ma reggel szétrobbantott reptéri váróban kismilliószor csekkoltam már be, rengetegszer ittam üdítőt a helyi kávézóban, miközben vártam egy rokonunk érkezésére. Brüsszel a második hazám.... Tovább »

Szégyelltem, hogy nővé érek – történetek a menzeszről (2. rész)

A nők ügyes taktikával húzzák csőbe a pasikat. Szexisnek, vonzónak és jól ápoltnak mutatják magukat, holott havonta véreznek rendszeresen, napokon át. Gusztustalan? Ez a természet rendje. A menstruáció elrejtése azonban nem kevés odafigyelést és előkészületet igényel. Az előző bejegyzésemben néhány nőtársam már mesélt arról, milyen emlékeik vannak az első vérzésükről. Most is hoztam történeteket, amelyekből… Tovább »

“Ugyan… semmit sem tettem, csak épp megtörtént velem” – történetek a menzeszről (1. rész)

A menstruáció női ügy. Ősidőktől fogva cipeljük magunkkal a havi bajt, ezt a sorsot, amely nőiségünk eszenciája. Hiába öntik el a médiát a tiszta, száraz érzés-reklámok, keveset beszélünk róla, próbáljuk leplezni, hogy havonta egyszer napokon keresztül vérzünk. Pedig ahány nő, annyi menstruáció. Nincs két egyforma történet. Olvasóim és bloggertársaim megosztották velem az élményeiket. Pletyizzünk hát… Tovább »

Levél a bennem élő nőnek

Kedves Végtelenül Nő! Te már csak nevetsz azon a férfiak által hangoztatott elképzelésen miszerint nőnek lenni könnyű. Pedig nem mindig áldásos ez a lét. Amíg kislány vagy, féltenek, nehogy valami bajod essen. Sorjáznak a parancsok: viselkedj illedelmesen, ne beszélgess idegenekkel. Ne futkározz sokat, mert elesel és összepiszkolod magad, öltözz fel rendesen, különben meghűlsz.  Aztán jön… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!