Végtelenül Nő

A meddőséggel folytatott harc megváltoztatott

Van-e értelme a meddőséggel folytatott harcnak? A kérdés nem költői. Nagyjából minden ötödik, párkapcsolatban élő és gyermeket tervező nő felteszi magának. Hol sóhajtva, hol sírva, hol rezignáltan. Számomra – bármilyen hihetetlen – volt értelme a fogantatási problémáknak és a küzdelemnek. Hiába van most boldogság, nem feledem, honnan jöttem. Szögezzük le az elején: mindenkinek más az… Tovább »

Édes kislányom, hogyan birkózol majd meg ezzel a világgal?

Édes kislányom! Okkal választottál minket szüleidnek, és okkal választottad az időpontot is, amikor világra jössz. Talán sokkal bölcsebb vagy, mint én most. De olykor elgondolkozom: hogyan birkózol majd meg ezzel a világgal? Rengeteg szépség és csoda van ezen a földön. Ugyanakkor megrettenek néha. Miféle világot hagyunk hátra neked? Olyan világ ez, ahol az emberek egy… Tovább »

Adj, hogy mások is adhassanak

Te mit szólnál, ha a karácsonyfa alatt idén könyv, parfüm, borotva és konyhai robotgép helyett egy adománykártya lenne?  Ha a szeretetteid az összeget, amelyet neked szántak csecsebecsére, inkább jótékony célokra áldoznák.  Ennyi lenne a kártyán rajta: “Szívem,  a nevedben 5000 forintot adományoztam egy állatmenhelynek/hajléktalan otthonnak /kórháznak stb”. Furán hangzik? Advent tájékán felszaporodnak az adakozni vágyók… Tovább »

Vigyázz: az vagy, amit elhiszel!

A párizsi terrorcselekmények kapcsán a fél világ felbolydult. A média megállás nélkül zúdítja ránk a merényletekről szóló híradásokat. Nyilvános hajtóvadászat indult a terroristák ellen. Nyakig benne vagyunk mindannyian. Azon vettem észre magam a harmadik nap környékén, hogy állandóan böngészem a közösségi oldalakat, nézem a CNN-t, olvasom a híreket, és szinte már várom, hogy történjen valahol… Tovább »

Mindenki tud szaporodni csak én nem? – 4+1 gondolat, amit a meddő nők szégyellnek bevallani

Körülötted potyognak a babák? Folyton folyvást terhes anyukákba botlasz miközben ti hosszú hónapok, évek óta szeretnétek gyereket és csak nem kopogtat a gólya? Nem érted, hogy ha másnak megadatik, akkor neked miért nem? Egy idő után minden fogamzási problémákkal küzdő nőben felmerülnek olyan gondolatok, amelyeket legszívesebben be sem vallanának másnak – és sokszor talán még… Tovább »

Meditáció Teliholdra

A mai napon Telihold van – ebben a hónapban immáron másodszor – , és ez nagyszerű alkalmat biztosít az elengedésre. A Hold az égen gömbölyűen tekint le ránk, belepakolhatjuk az összes, számunkra már haszontalan energiát, hogy ahogyan megkezdi fogyását szépen el is vigye mindet magával. Különösen alkalmas az elengedő meditációra és imára a Telihold. A… Tovább »

Szédülés, amikor a tested megálljt parancsol

Egyik nap arra ébredtem, hogy forog velem a szoba. Úgy éreztem, mintha mozogna a szekrény az ágyunk mellett. Behunytam a szemem. Hátha csak még kómás vagyok, és nem tértem teljesen magamhoz. Újra kinyitottam, továbbra is forgott minden. Körbe-körbe. Állítsa le valaki – gondoltam kétségbeesetten. Felültem az ágyon, eszembe jutott, hogy néhány éve volt már hasonló…. Tovább »

A negatív gondolati spirál csapdája

Ülsz a kád szélén, magadba roskadva, sajnálod magad, de rettenetesen, amiért a világ összeesküdött ellened. Hiába lebeg a cél előtted, hiába teszel lépéseket – olykor kicsiket, olykor nagyokat -, mégsem éred el a vágyad tárgyát. Csalódsz, sokszor, sokat. Csak ülsz, zokogsz, okolod a körülményeket, magadat, a sorsot. És azt érzed, hogy jól esik. Lefekvéskor még… Tovább »

Félelmek az anyává válástól

Egy tágas, fákkal szegélyezett téren vagyunk, két oldalt irodaházak. A tér közepén egy baldachinos ágy. A férjemmel sétálunk, a 9. hónapban vagyok. Hirtelen megindul a szülés, a férjem lefektet az ágyra, egyből körülöttem teremnek az ápolók és orvosok. Ránézek az uramra, és megkérem, szülje meg helyettem a babát. Ő készségesen bólint: persze, megteszi értem.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!