Végtelenül Nő

Testkultusz – Bochkor Gábor védelmében

Nemrég fútótűzként söpörtek végig az interneten Bochkor Gábor, rádiós műsorvezető szavai. Azt állította, hogy aki nem foglalkozik a külsejével az méltatlan lesz a partneréhez.  Mindezt Pierce Brosnan molett felesége kapcsán mondta. Nos, abban nem értek vele egyet, hogy ez a nő igénytelen lenne. Szerintem kifejezetten szép, bár tény, hogy pár ruhát illene mellőznie. Másrészt viszont… Tovább »

Elnézést kérek Kövér Lászlótól

Elnézést kell kérnem Kövér Lászlótól. Elnézést, hogy harmincévesen, nőként dolgozni merek. Hogy így veszem ki a részem az állam és a magyar társadalom fenntartásából. Hogy rendesen befizetem az adóimat és járulékaimat, minden hónapban tetemes összeget juttatva többek között az állami nyugdíjintézetnek és az OEP-nek.      Elnézést azért is, amiért magánorvoshoz kell járnom, hogy gyermekem… Tovább »

Mindenki tud szaporodni csak én nem? – 4+1 gondolat, amit a meddő nők szégyellnek bevallani

Körülötted potyognak a babák? Folyton folyvást terhes anyukákba botlasz miközben ti hosszú hónapok, évek óta szeretnétek gyereket és csak nem kopogtat a gólya? Nem érted, hogy ha másnak megadatik, akkor neked miért nem? Egy idő után minden fogamzási problémákkal küzdő nőben felmerülnek olyan gondolatok, amelyeket legszívesebben be sem vallanának másnak – és sokszor talán még… Tovább »

Szeretni az alkoholista családtagot: lehetséges?

Azt mondta nekem egyszer egy pszichológus, hogy az ember bizony nem jókedvében kezd el inni. Mindenkinek megvan rá az oka: igaz, nyilvánvalóan nem ez a jó megoldási stratégia a felmerülő párkapcsolati és egyéb problémákra. Sokat hajtogatott tény, hogy Magyarország az élmezőnyben van alkoholizmus tekintetében. Egy 2013-as WHO jelentés szerint itthon évente 1000 emberből 75 az… Tovább »

Egy szoba lehetősége

Évekkel ezelőtt azért vettünk nagyobb lakást, hogy majd legyen külön gyerekszoba. Jelenleg ez a helyiség szárítóként és limlomosként funkcionál. Nem mindig jó érzés oda bemenni. Két félszobánk van. Az egyik a mi hálónk, kényelmes kis kuckó. A másikat, amely közvetlenül a mi szobánk mellett van, a leendő gyerekünknek szántuk. Csendes belső udvarra néz, el van… Tovább »

A szivárványon túl

A napokban elöntötték a közösségi oldalakat a szivárványos fotók. Pár napja az amerikai Legfelsőbb Bíróság ugyanis zöld utat engedett a melegek házasságának szerte az Államokban. A Facebook pedig úgy gondolta megünnepelni ezt a döntést, hogy kreált egy toolt, amelynek segítségével a felhasználók a profilképüket szivárványossá varázsolhatják. Ez is egy fajtája a szolidaritásnak. De szerintem sokkal… Tovább »

Összetartozás és testi tünetek

Elhagyott a férjem. Megrendezte a saját halálát, majd lelépett az exével. Írtam egy sms-t az andrológus dokinak, hogy ne várjon a páromra, nem megy már spermavizsgálatra, mert már nem vagyunk együtt. A válasz nem tőle jött, hanem a galád férjemtől: elhordott mindennek, utolsó szemét riherongynak. Aztán megtaláltam őket, egy tisztáson piknikeztek az ex-nőjével. Rettenetesen összevesztem… Tovább »

5+1 tipp az esküvői hajrához

Ismét tombol az esküvőszezon, sorra mondják ki idén is a boldog párok a még boldogítóbb igent az oltár előtt. Felrémlett bennem, hogy tavaly mi is lótottunk-futottunk az esküvőnk előtt: szerveztünk, próbáltunk (ruhát, cipőt, táncot), és legfőképp izgultunk, hogy a nagy napon minden jól sikerüljön. Nem voltunk kimondottan az a pár, aki minden apróságon fennakadt, és nem… Tovább »

Félelmek az anyává válástól

Egy tágas, fákkal szegélyezett téren vagyunk, két oldalt irodaházak. A tér közepén egy baldachinos ágy. A férjemmel sétálunk, a 9. hónapban vagyok. Hirtelen megindul a szülés, a férjem lefektet az ágyra, egyből körülöttem teremnek az ápolók és orvosok. Ránézek az uramra, és megkérem, szülje meg helyettem a babát. Ő készségesen bólint: persze, megteszi értem.... Tovább »

Levél egy férjtől: szomorú vagyok, hogy így láttok minket

Drága Feleségem! Szomorú vagyok. Panaszözön zúdul rám a médiából: a magyar férj nem segít eleget a háztartásban, csak hazamegy, leteszi a seggét és issza a sörét, a feleség pedig kidolgozza a belét, hogy neki és a gyerekeknek jó legyen. Tudod, mélységesen csalódott vagyok, hogy ti így láttok minket, átlag férjeket. Először is ne haragudj, amiért… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!