Végtelenül Nő

Mi a nő szerepe a társadalomban?

Önmegvalósítás a szülés által, anyaság, gondoskodás a családról, háttérmunkák elvégzése, otthon csinosítása, lágyság, érzelmesség megélése a férfi helyett? Az elmúlt hetekben a sajtó hangos volt a női “princípiumtól”, a “gender-őrülettől” és a női önmegvalósítás “legmagasabb fokától”.  De mégis mi a nő szerepe? Előre le fogom lőni a poént: semmi. Pontosítok. Nincsen konkrét, meghatározott szerepe. Ahogy… Tovább »

Superwoman: lenni vagy nem lenni?

Igazi nő vagyok, mindent megoldok egyedül. Megváltoztatom a világot. Különleges vagyok, nő vagyok. Ismerősen cseng? Én naponta látom a közösségi oldalakon sorjázni az ehhez hasonló idézeteket. Kétségkívül igen hangzatosak, és megfelelnek mindenféle trendnek. Légy erős, légy bátor, ne hagyd magad, vedd a világot a hátadra! A gond csak az, hogy az ilyesféle megerősítések a folyton… Tovább »

Levél egy férjtől: szomorú vagyok, hogy így láttok minket

Drága Feleségem! Szomorú vagyok. Panaszözön zúdul rám a médiából: a magyar férj nem segít eleget a háztartásban, csak hazamegy, leteszi a seggét és issza a sörét, a feleség pedig kidolgozza a belét, hogy neki és a gyerekeknek jó legyen. Tudod, mélységesen csalódott vagyok, hogy ti így láttok minket, átlag férjeket. Először is ne haragudj, amiért… Tovább »

Az öltönyös férfi

  Ül a sztárbákszban, görnyedve helyezi könyökét térdére. Öltönyös férfi, maga sem érti, miért vett egy kis csokor rózsaszín rózsát.   Várja a múzsát, issza a láttét, a bögrén a neve: Te Balek.     Napbarnított, határozott arca most kissé gondterhelt, ijedten néz maga elé: nem fog már jönni, hiába a rózsa.   Ül tovább… Tovább »

Meddőségi kivizsgálások: mire számítsak?

Orvosilag azok a párok számítanak meddőnek, akiknél 1 év rendszeres szexuális élet után sem jön össze a baba. Az én nőgyógyászom persze csak legyintett amikor közel kilenc hónap sikertelen próbálkozás után megjelentem nála, hogy itt vagyok, tessék engem kivizsgálni. Jött a szokásos tiráda, amit aztán a háziorvosomtól is végighallgattam: fiatal vagyok még, a párom is… Tovább »

A nőnap margójára

Akartam, de mégsem tudtam szó nélkül elmenni a nőnap mellett. Szinte minden évben rendre elfelejtem, hogy van ilyen nap is, pedig apukám, nagyapám, és még a melóhely is felköszönt ilyenkor. Idén még a férjemnek is eszébe jutott, bár majdnem összetévesztette az Anyák napjával… Egy kissé azért mégis csak izzadságszagúnak érzem a dolgot. Nem azért, mert… Tovább »

BRÉKING – Isten nő?

Ma reggel olvasom, hogy egy amerikai pap szívinfarktust követően a klinikai halál állapotába került. Majd’ egy órát töltött ebben az állapotban, mire az orvosoknak sikerült őt visszahozniuk az életbe. A pap azt állítja, hogy ezalatt a 48 perc alatt mindent elárasztó fényesség vette őt körül, és érezte az igazi feltétel nélküli szeretet. Mi több, eljutott a… Tovább »

Mitől nő a nő?

Na mégis mitől? Mert melle van és vaginája? Esetleg mert gyereket tud szülni? Vagy mert tud főzni? Amikor nemrég feltette nekem ezt a kérdést egy lelki segítő (mentálhigiénés szakembernek is nevezhetnénk, csak az olyan modorosan hangzik), sokáig kerestem a választ.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!