Végtelenül Nő

10 idézet emancipált nőknek a franciák nagyasszonyaitól

Mondogatják, hogy túlgondoljuk mi ezt az emancipációt. Hogy a feminista, emancipált nők férfigyűlölők. Hogy átesünk a ló túloldalára. Hogy túl jó dolgunk van. A női jogokért való küzdelem, azonban igenis létező és megalapozott harc. Lássuk mit mondanak az emancipációról és a nőiességről az ismert francia nők! Erős, vicces és szívmelengető sorok következnek.... Tovább »

Mi a nő szerepe a társadalomban?

Önmegvalósítás a szülés által, anyaság, gondoskodás a családról, háttérmunkák elvégzése, otthon csinosítása, lágyság, érzelmesség megélése a férfi helyett? Az elmúlt hetekben a sajtó hangos volt a női “princípiumtól”, a “gender-őrülettől” és a női önmegvalósítás “legmagasabb fokától”.  De mégis mi a nő szerepe? Előre le fogom lőni a poént: semmi. Pontosítok. Nincsen konkrét, meghatározott szerepe. Ahogy… Tovább »

Elnézést kérek Kövér Lászlótól

Elnézést kell kérnem Kövér Lászlótól. Elnézést, hogy harmincévesen, nőként dolgozni merek. Hogy így veszem ki a részem az állam és a magyar társadalom fenntartásából. Hogy rendesen befizetem az adóimat és járulékaimat, minden hónapban tetemes összeget juttatva többek között az állami nyugdíjintézetnek és az OEP-nek.      Elnézést azért is, amiért magánorvoshoz kell járnom, hogy gyermekem… Tovább »

Emancipáció: tényleg szembe pisilünk a széllel?

Egy hónapja tán, hogy az nlcafe.hu kirakott egy kérdőívet, azt hiszem a nők helyzete és jövője volt a téma: milyen Magyarországon nőnek lenni, mik az álmaid, mennyi idő jut saját magadra, hogyan képzeled el magad 10 év múlva, mik a prioritások az életedben stb. Elkezdtem kitölteni, jó bulinak indult. Gondoltam, nekem, az öntudatos nőnek meg… Tovább »

A nőnap margójára

Akartam, de mégsem tudtam szó nélkül elmenni a nőnap mellett. Szinte minden évben rendre elfelejtem, hogy van ilyen nap is, pedig apukám, nagyapám, és még a melóhely is felköszönt ilyenkor. Idén még a férjemnek is eszébe jutott, bár majdnem összetévesztette az Anyák napjával… Egy kissé azért mégis csak izzadságszagúnak érzem a dolgot. Nem azért, mert… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!