Végtelenül Nő

A meddőséggel folytatott harc megváltoztatott

Van-e értelme a meddőséggel folytatott harcnak? A kérdés nem költői. Nagyjából minden ötödik, párkapcsolatban élő és gyermeket tervező nő felteszi magának. Hol sóhajtva, hol sírva, hol rezignáltan. Számomra – bármilyen hihetetlen – volt értelme a fogantatási problémáknak és a küzdelemnek. Hiába van most boldogság, nem feledem, honnan jöttem. Szögezzük le az elején: mindenkinek más az… Tovább »

A baba már úton van

Nagyon vártam már ezt a bejegyzést. Voltaképpen az egész blogot ez a téma keltette életre kicsivel több, mint  egy évvel ezelőtt. Akkor azt írtam, a fogantatási probléma hozta el nekem az üzenetet: szükség van a női erő felébresztésére és mozgásba hozására. Nos, tettem egy hatalmas kört az elmúlt két évben, visszatértem a kiinduló pontomhoz, ám… Tovább »

Vigyázz: az vagy, amit elhiszel!

A párizsi terrorcselekmények kapcsán a fél világ felbolydult. A média megállás nélkül zúdítja ránk a merényletekről szóló híradásokat. Nyilvános hajtóvadászat indult a terroristák ellen. Nyakig benne vagyunk mindannyian. Azon vettem észre magam a harmadik nap környékén, hogy állandóan böngészem a közösségi oldalakat, nézem a CNN-t, olvasom a híreket, és szinte már várom, hogy történjen valahol… Tovább »

Igény a mozgásra – fejben dől el?

Nem vagyok sportos típus. Egyáltalán. Semennyire. Sosem voltam. A suliban is nagy kínlódások közepette futottam le évente kétszer a gyűlölt Cooper-tesztet. Én butus, néhány osztálytársnőmmel ellentétben becsületesen be is vallottam, hogy mennyit (nem) sikerült lefutnom: mindig kegyelem kettes lett a vége. A csapatsportokért sem rajongtam soha, gömbérzékem a nullával volt egyenlő. A partizán (kidobós) játékban is… Tovább »

Meditáció Teliholdra

A mai napon Telihold van – ebben a hónapban immáron másodszor – , és ez nagyszerű alkalmat biztosít az elengedésre. A Hold az égen gömbölyűen tekint le ránk, belepakolhatjuk az összes, számunkra már haszontalan energiát, hogy ahogyan megkezdi fogyását szépen el is vigye mindet magával. Különösen alkalmas az elengedő meditációra és imára a Telihold. A… Tovább »

5 jel, hogy kontrollmániás vagy

Mi közép-európai nők különösen hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent az irányításunk alatt akarjunk tartani. Egyszerre lavírozunk a munka, család és barátok között. Mindennek úgy kell lennie, ahogyan mi megmondtuk. Kontroll alatt tartani az életedet 24 órás elfoglaltság számodra? ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!