Végtelenül Nő

Így rakj rendet a ruhatáradban, ha várandós vagy!

A terhesség előrehaladtával egyre kevesebb ruha jön ránk, és egyre több kismamaruhát kell beszerezni. A ruhatár rendezése viszont remek alkalom arra, hogy átnézzük, mi az amire még szükségünk lesz és mi az, amit már kiselejtezhetünk.

A hétvégén elkapott a gépszíj, rendet raktam a ruháim között. Elég lusta vagyok e tekintetben, eddig a költözések alkalmával szortíroztam csak – márpedig abból jó sok volt (mármint költözésből). Egyébként csak az évszakváltásoknál szoktam cserélgetni a gönceimet az alsó és feljebb fekvő polcok között. A várandósság azonban egy új kezdet, így nekiduráltam magamat egy új fajta rendszerezésnek.

Hoztam hát néhány tippek a kismamáknak a ruhatáruk rendezésére.

  1. Pakolj ki mindent a szekrényből az ágyra, jóval átláthatóbb lesz milyen ruháid vannak. Bizony én is ledöbbentem, hogy milyen kincseket rejtett a szekrény mélye.
  2.  Selejtezd ki azokat a göncöket, amelyekről tudod, hogy soha többé nem fogod már hordani őket. Amennyiben jó állapotúak, érdemes eladományozni őket (a cikk végén találsz pár tippet arra, hogy hova fordulj).
  3. A rostán fennmaradt ruhákból készíts több stócot: külön a téli, külön a nyári stb. Én most a télieket száműztem is a legfelső polc leghátuljára.  A nyári, tavaszi ruhákat pedig továbbválogattam.
  4. A jelen évszaknak megfelelő ruhák közül válogasd ki azokat, amelyek már szűkek és/vagy nem akarod őket kinyújtani az egyre terebélyesedő hasaddal. Ezeket is rakd el olyan helyre a szekrényben, ahol nem zavarnak nap mint nap. (És reménykedj, hogy jövő ilyenkorra visszanyered versenysúlyod és tudod majd hordani őket :-))
  5. A terhesség alatt hordható bővebb vagy kifejezetten kismamáknak kialakított felsőket pedig rakd a szekrényed legkönnyebben elérhető pontjára. Mostantól ezek a mindennapjaid részét képezik. 
  6. A nadrágokat, szoknyákat is ugyanilyen eljárással csoportosítsd. Vannak nagyon klassz és kényelmes kismama nadrágok, ezeket érdemes mihamarabb beszerezni.
  7.  Ha találsz pár elnyűtt, kinyúlt göncöt azért gondold meg, hogy biztosan ki akarod-e őket dobni. Én pár nagyobb nadrágot és egy-két ócskább pólót félreraktam. A baba születése után pár hónapig biztosan minden nap kakis/pisis/tejes leszek, divat ide vagy oda, nem a legféltettebb ruháimban fogok itthon szoptatni és pelenkázni. Persze azért nem fogok csak és kizárólag kapcsolatgyilkos macinaciban flangálni éveken keresztül, de azért erre is fel kell készülni – legyünk realisztikusak.
  8. Ne feledkezz meg arról, hogy a szülésig hátralévő időben a tested folyamatosan változik majd, így tarts fenn helyet az újabb ruhadaraboknak is.

 

Egy kis ízelítő az én rendrakásomból.

20160522_133714~220160522_133425~220160522_134049~220160522_133050~220160522_134202~220160522_132530~220160522_134535~2
< >
Csodás várandós ruhák vannak már a boltokban, érdemes körbenézni és frissíteni a ruhatárat

 

Ruha adományozási lehetőségek:

Anyák az Anyákért Alapítvány

Összefogás a Magyar Családokért Egyesület

Máltai Szeretetszolgálat

Katolikus Karitász

 

Köszönöm, hogy olvasol. A blogom nem frissül mindennap, de Facebookon is tudsz hozzám csatlakozni, ott igyekszem aktívabb lenni és érdekességekkel szórakoztatni (no nem minden percben, csak a jó ízlés határain belül). Katt ide!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!